תפריט

  IshitvaYoga תרגול של הרמוניזציה אינטואיטיבית מלילא ואננדה.

                                                                                                                                                                                       Lilananda Yoga Mandalas  
 
IshitvaYoga תרגול של הרמוניזציה אינטואיטיבית מלילא ואננדה.
מה זה ולמה אתם צריכים את זה?
ברוך השם שהחיינו וקיימנו והגענו לזמן הזה שכבר אין ספק על תרומה ותועלת של תרגולי יוגה.
אם אתם לא מתרגלים בכלל, כנראה חסרה לכם מוטיבציה או שפשוט מחפשים לעצמכם תירוצים בנאליים כמו ״אני לא מספיק גמיש/רזה/קפדן״ (סמן את התשובה המתאימה) או ״אין זמן, אתחיל מחר/שבוע הבא/חודש הבא/בפנסיה (סמן שוב).
נדבר כאן על הגישה המיוחדת לתרגול יוגה, השונה מתרגולי יוגה בבתי ספר המוכרים והמכובדים היום (ללא טיפה של ציניות!).
בראש ובראשונה כדי להרגיע את אוהדי בתי ספר אחרים, אם הם קוראים את זה – איננו טוענים את האמת האחת והיחידה והאוניברסלית של הגישה שלנו. אלא מציעים לכם התנסות ואם אתם מספיק אמיצים – אז קדימה! אך אם נדמה לכם שאנחנו חודרים לקודש הקודשים והתודעה שלכם אינה מאפשרת לפתוח את הגבולות להתנסות החדשה הזאת ולשנות את הדארשנה (נקודת מבט – סנסקריט), אנחנו מצטערים, אין טעם לבזבז את זמנכם היקר, המשיכו בדרך המוכרת.
ובכן…
(Hatha, Raja, Tantra, Kundalini) תרגול יוגה
מאפשר שינוי איכותי של התודעה: מרעש לבן של המחשבות ברקע ותגובה רגשית אוטומטית — להסתכלות עולם מודעת כהשתקפות של התהליך המחשבתי שהוא מבוקר והיגייני, וכתוצאה מכך הרמוניזציה של המערכות הפנימיות – מיקרוקוסמוס והיקום החיצוני – מאקרוקוסמוס.
שימוש בארסנל הכלים של היוגה דורש תרגול מתמיד של הריכוז ושל תשומת הלב. כלומר לא משנה מה אנחנו עושים טכנית אלא מה שחשוב זה להיות ״כאן ועכשיו״, כן כן בדיוק בקלישאה הזאת. הריכוז הזה אמור למלא אותנו וללוות את כל התהליך: בנשימה, בצורה, בתנועה, בתגובה הרגשית והרקע המנטלי.
לדוגמה כשאנחנו נמצאים בשיעור שבו נהוג לתרגל אסונות באופן מאוד מדויק מהבחינה האנטומית עם הסדר הביו-מכאני מוגדר, ודאי נתקלתם בכזה שיעור פעם. תלמיד חדש יתרכז באופן טבעי בהוראות האלה איך לשבת/לעמוד/לשכב, איך לעבור מתנוחה לתנוחה, איך לנשום.
עם הניסיון אותו התלמיד כבר ”יודע“ מה לעשות ומאבד עניין, הריכוז שלו בורח, התרגיל הופך לאוטומטי.
ביי ביי למודעות ול“כאן ועכשיו“.
תרגול שאנחנו עושים בבית הספר  ליוגה ואמנויות הגוף Ishitva , משיעור לשיעור, מיום ליום, משנה לשנה, לא מאפשר לריכוז שלכם ״להתרגל״ גם עם הניסיון רב שנתי. זה לא רק ריכוז בפעולה, באזור, אופן הנשימה והמצב.
דמיינו לעצמכם צייד שכולו מרוכז, אבל לא בנקודה אחת אלא מוכן לכל ההתרחשות שתבוא.
למרות ש… הוא לא יודע מאיפה זה יקפוץ, מתי, באיזה מהירות ולאן.
כלומר תשומת הלב שלו מפוזרת בצורה אחידה, גמישה ודנמית לכל ה״כאן ועכשיו״ ולא ממוקדת באופן נוקשה וסטטי. זה הופך אותו ליעיל יותר ברמות.
זה בערך מה שקורה למתרגלים המשתתפים בשיעורים שלנו, בזרם החי של ההרמוניזציה האינטואיטיבית של לילא ואננדה וגם כמה תלמידים שעברו הסמכה של מורי יוגה מבית הספר אישיטווה.
לא ניתן לדעת מהו הצעד הבא.
לאחר ניסיון מסוים אפשר להרגיש ולהבין אינטואיטיבית, למעשה זה מצביע על התפתחות של חכמת הגוף.
המוכנות להתרחשות האי ודאית בתרגול המתמיד נותן פירות בחיי היומיום. וכתוצאה ממנו אתם מפתחים יכולת לצאת מהכבדות האוטומטית, לקבל החלטות יצירתיות בחיים, ולצאת “חלקים” מהסיטואציות הבעייתיות, ללא סטרס ולחץ.
יחד עם כל הנאמר מעלה, השיעור שלנו אינו ריקוד מאולתר. הזרם האינטואיטיבי והמאזן הוא בהחלט תהליך אינטליגנטי שמאחוריו עומד ידע עמוק וחושים עצומים ומאומנים מה הכרחי ונכון כרגע עבור הנוכחים בתרגול, לכל אחד עם מכלול הנתונים שלו (37 שנות ניסיון של פרקטיקות שונות כאשר 32 מהן מוקדש ליוגה עושות את שלהן).
תהליך ההרמוניזציה נוגע בכל האספקטים של המערכת גוף-תודעה-נפש.
הסברנו איך הנוכחות בזרם משפיעה על התודעה. כעת נתמקד במרכיב הפיזי.
כולם מכירים את האקסיומה ״ נפש בריאה בגוף בריא ״.
זה גם נכון להגיד “נפש שלמה וגוף שלם” או “נפש חזקה בגוף חזק” וכדומה.
העיקרון הוא שיש קשר הדוק בין הגוף והנפש. הרי הגוף הפיזי הנוכחי שלנו הוא אומנם מקום זמני אך הבית היחידי של הנשמה.
יש לנו הזדמנות לבנות את הנושא המושלם לנשמה, לממש את עצמנו באופן מלא בחיים האלה. מה זה אומר מבחינת התרגול? התפתחות ברבדים רבים של אזורי ההשפעה, בכל דרגות החופש ומנחי הגוף במרחב. ברמה הביו-מכאנית והאנטומית זה השפעה על כל המפרקים העיקריים – אצבעות, כפות ידיים, כתפיים, מרפקים, ברכיים, כפות רגליים,אגן והתנועתיות האנטומית שלהם – קדימה, אחורה, ימינה, שמאלה, פיתול, התרחבות ולחיצה, במנחי גוף שונים:
ראש למעלה ולמטה, בטן מעלה ומטה, צד אחד וצד שני מעלה ומטה. תוך כדי ניתן לפתח כוח דינמי וכוח סטטי, גמישות דינמית וסטטית, סיבולת דינמית וסטטית, יציבות (מרכיב סטטי), קואורדינציה (מרכיב דינמי), ומהירות (מרכיב בליסטי).
בכל שיעור אנחנו משפעים על אספקטים שונים.
בשיעור אחד לא ניתן לכסות את הכל, לא ננסה לכלול את הבלתי נכלל כמו שאמר קוזמה פרוטקוב.
שורה תחתונה – העשייה מוגבלת אך ורק בשאיפה להתפתח.
לא פעם אנחנו נתקלים בתלמידים שבאים אלינו לשיעור ניסיון עם רקע ספורטיבי ובכושר טוב כביכול, שמופתעים לגלות פתאום שהם מתקשים בתרגול הרגיל שלנו.
התגובה הראשונית מהחוויה של שיעור הניסיון הרבה פעמים היא ״זה היה שונה… מאוד שונה…״
העניין הוא שההרגל של חודשים או אפילו שנים של תרגול לפי הוראות לתנוחות וסדרות מובנות יוצר אשליה מסוימת לגבי ההתפתחות. בעצם נבנית רשת נוירונים מסוימת שגורמת לפעילות מוגבלת של מפרקים, רקמות, גידים והכי חשוב פאשציות (Fascia).
זה לא רק חומר עטיפה פסיבי אלא ריקמה ביולוגית חיה שמכוונת את העומס והתנועה בגוף וגם מגיבה לשינוי בעצמה.
רשת פאשציאלית תואמת למפת המארמות (נקודות ביו -אנרגטיות) ונאדי (זרמים ביו-אנרגטיים). השפעה על הנקודות האלה מביאה לשינויים ברמה התאית וכתוצאה מזה גם ברמת הרקמות המחברות וכל המערכות בגוף.
   במצב הבריא החומר הפאסציאלי נמתח ונע בקלות ללא הגבלה.
עם השנים, אחרי טראומת פיזיות או רגשיות, לחצים ממושכים וחוזרים, מנח גוף ויציבה לא טובה, החומר הפאשציאלי מאבד מהגמישות שלו ונהיה מוגבל בתנועה.
גם כשמתרגלים סדרות קבועות של אסנות (צורות) וויניאסות (סדרות) עדיין עלולה להווצר הגבלה בתנועתיות של הפאסציות והפרעות במערכות השונות בגוף.
לכן עבודה מגוונת עם הגוף שאנחנו מציעים, ללא שגרה ביו-מכאנית קבועה, משפיעה באופן מכוון ורב מימדי על החומר הפאסציאלי,
היא למעשה היעילה ביותר בהשוואה לתרגול עם חזרתיות רבה של אותן התנוחות והסדרות. כתוצאה מעבודה כזאת הגוף שלכם לא זקוק להכנה רבה לביצוע תנוחות וסדרות מורכבות ולא מוכרות.
הכלי שלכם תמיד משומן ומחודד היטב ומוכן לביצוע של כל משימה, לא רק על המזרן.
   כמובן בכל אימון אחר של יוגה או כל פעילות גופנית אחרת מתרחש אימון של החומר הפאסציאלי, אך אם האימון שלכם בנוי על סדרה קבועה ונוקשה עם תרגילים חוזרים כמו למשל אימון על מכשירי כושר, החומר הפאשציאלי לא יהיה גמיש, תנועתי ופעיל באופן מלא אלא יתפתח ברשת מקובעת שתתקשה להתמודד במשימות מורכבות או לא מוכרות. אימון עצמתי מדי וחזרתי עלול לגרום להדבקות והצמדות של הרקמות הפאסציאליות ואפילו לטראומה.
  הפאשציה תהיה מאומנת בווקטור מסוים, לעומת זאת החיים שלנו אינם מוגבלים בסדרות קבועות, וטוב שכך.
 ברמה הפיזית אנחנו מציעים לכם פרקטיקה מיוחדת שכוללת מגוון עשיר של כיווני תנועה בעומסים מותאמים ליצירת בית המקדש המושלם לנפש.
והמתנה היקרה מהעבודה הזאת זה המצב שלכם – מצב של עצמה, שקט, אושר ואהבה.
אננדה. בית ספר יוגה Ishitva.
0546364727
anandalila
facebook youtube instagram
ווצאפ ווצאפ
השאירו פרטים